מקום בשולחן
מה היה קורה אם נשים היו מקבלות החלטות בזמן מלחמה? איך הייתה נראית המלחמה והשלכותיה אם נשים היו יושבות בשולחנות מקבלי ההחלטות? האם זה היה משנה את ניהול המלחמה, האם היה משפיע על סיומה, האם המו"מ לשחרור החטופים היה מתנהל אחרת, איך היה נראה הטיפול במפונים ובעורף, או שההסברה והיחסים עם העולם היו מתנהלים אחרת?
בפודקאסט מקום בשולחן של שדולת הנשים בישראל דנה ויס תארח בכל פרק אישה מומחית בתחום אחר שתוכל לספר מה היא הייתה עושה אם היה לה מקום סביב שולחן קבלת ההחלטות.
מקום בשולחן
האישי הוא פוליטי על סטרואידים - מקום בשולחן עם מיכל ברקאי ברודי ומיכל הדס רובין
למעלה משנה מתנהלת מדינת ישראל במלחמה שמשפיעה על כל אחת ואחד מאזרחי ישראל, אך בפועל במוקדי קבלת ההחלטות נמצאים כמעט ורק גברים. הפודקאסט שלנו, ׳מקום בשולחן׳, מנסה לענות על השאלה - איך הייתה נראית המלחמה והשלכותיה אם היו במוקדי קבלת ההחלטות ייצוג שווה של נשים?
דווקא מאז השביעי באוקטובר, אנו עדות לנשים רבות שעזבו הכל ויצאו ביוזמות עצמאיות כנגד התחושה שמקבלי ההחלטות לא רואים אותן ולא שומעים את קולן. כיום, בזכות היוזמות האלה, נשים משנות את פני המציאות.
בפרק החדש של ׳מקום בשולחן, דנה ויס מארחת את מיכל ברקאי ברודי, מייסדת ׳המתמרנות׳ ו׳סיסטרהוד׳, ואת מיכל הדס רובין, מייסדת ׳אמא ערה׳, לשיחה על יזמות ואקטיביזם בזמן מלחמה, על המאבק להשמיע את קולן כנשים למילואימניקים וכאמהות ללוחמים, על הדרישה לתכנית אסטרטגית ומדינית ליום שאחרי ועוד.